مقدمهای کوتاه درباره یادگیری زبان ترکی استانبولی
از جمله زبانهای کاربردی در قسمت آسیای میانه زبان ترکی استانبولی است. جالب است بدانید که این زبان علاوه بر آسیا در کشورهای دیگری هم صحبت میشود که به معرفی آنها هم می پردازیم. سپس در این مقاله به منابع آموزش زبان استانبولی اشاره میشود. از جمله مناطقی که این زبان در آنجا کاربرد دارد میتوان به کشورهایی مثل قبرس شمالی، بلغارستان، عراق ، کوزوو، یونان، مقدونیه، بالکان، قفقاز و آلبانی اشاره داشت. در آلمان هم که بسیار مهاجرپذیر است زبان ترکی استانبولی توسط مهاجران و نیز در مناطق گردشگری زیاد صحبت میشود. ترکی استانبولی یک زبان خاص به حساب میآید که یادگیری آن به دلایل مختلف مخصوصاً برای فارسیزبانان یا برای افراد چند زبانه بسیار آسان است. یکی از دلایل سهولت آن آوایی بودن زبان ترکی استانبولی است بدان معنی که کلمات را همان طور که تلفظ میکنیم، مینویسیم. به علاوه وجود حدوداً 10000 واژه مشترک با سایر زبانها چون زبانهای فرانسوی، انگلیسی، لاتین، فارسی و عربی هم موجب شده یادگیری این زبان سریع تر اتفاق بیفتد چون زبانآموزان چند زبانه با خیال راحت از کنار کلمات مشترک میگذرند و تمرکز خود را بیشتر بر یادگیری مفاهیم جدید قرار میدهند. پس همان طور که اشاره شد خوشبختانه آموختن این زبان پیچیدگی خاصی ندارد و دانستن این خبر خوش اولین قدم مثبت برای زبانآموزان ترکی استانبولی است. برای آموزش ترکی استانبولی میتوانید در کلاس های آنلاین وبسایت خود آموز زبان شرکت نمایید .
ضرورت آموزش زبان استانبولی :
مردم اغلب به عللی چون گرفتن اقامت، گردشگری و مقاصد توریستی ، تحصیل، تجارت، ازدواج و… تصمیم به ورود به سرزمینهای ترکزبان را می گیرند. افراد بهتر است به هر دلیلی که قصد سفر به کشور ترکیه را دارند، زبان ترکی استانبولی را حداقل برای رفع نیازهای عمومی و روزمره خود فرابگیرند.
اولین ابزار ارتباطی مهم زبان است و ارتباط داشتن با مردم دیگر فرهنگها ما را باظرافت های فرهنگی آنها آشنا میسازد و میتواند خاطرات سفر ما را بیشتر و بهتر کند در واقع ما انسانها با برقراری ارتباط کلامی موثر جهان را برای یکدیگر به جای بهتری تبدیل میکنیم.
بد نیست بدانید که مردم بومی کشور ترکیه کمتر به زبانهای بینالمللی چون انگلیسی آشنایی دارند و زبان انگلیسی بیشتر در هتلها و مراکز بزرگ گردشگری استفاده میشود اما شما که تمام زمان خود را در هتل و این اماکن سپری نمیکنید!
پس بهتر است افرادی که قصد مسافرت به هر دلیلی به این کشور دارند دومین قدم را برای آموختن زبان استانبولی بردارند که آن هدفمند بودن و پیگیری مستمر برای زبانآموزی و تکرار آموختهها است. با موارد ذکرشده حتماً ارزش دارد که شما نیز به این زبان تسلط داشته باشید.
منابع آموزشی زبان استانبولی :
سومین قدم برای آموزش زبان ترکی انجام تعیین سطح زبان است. سپس بر اساس این که شما در چه سطحی قرار میگیرید کتابهایی به عنوان منابع آموزش زبان استانبولی وجود دارند که میتوانید از انها استفاده نمایید و مناسبترین آنها را برای آموزش زبان ترکی استانبولی انتخاب کنید.
از تعیین سطح گفته شد پس باید یادآور شویم که تعیین سطح انواع مختلفی دارد که موارد زیر را در بر میگیرد شما میتوانید هر کدام که باب طبع شما میباشد انتخاب و اجرا نمایید:
تعیین سطح شفاهی
تعیین سطح کتبی
تعیین سطح آنلاین
برای تعیین سطح از طریق 2روش اول میتوانید به صورت حضوری و با تعیین وقت قبلی به مشاورین مؤسسات آموزشی مراجعه نمایید . اما روش سوم در منزل قابلاجرا است یعنی شما از طریق سایتهای اینترنتی که تعیین سطح آنلاین را برایتان انجام میدهند از طریق کامپیوتر شخصی در منزل خود از رتبه زبانی خود آگاه میشوید. اگر در کل مبتدی و صفر نیستید در انجام تعیین سطح اصلاً شک نکنید، زیرا اگر شما قادر باشید سطح فعلی خود را در همان ابتدا شناسایی نمایید امری مهم است که از اتلاف وقت شما جلوگیری میکند.
این روزها انواع منابع آموزشی در چند دسته زیر جای داده میشوند:
نرمافزارها در قالب CD ، DVD ، اپلیکیشن و پادکست
انواع کتب کمک آموزشی و جزوات درسی
منابع آنلاین آموزشی چون و بسایت ها و وبلاگ ها
فیلمها و کلیپ های آموزشی
این که شما با کدام منابع آموزشی راحت تر هستید و یا اینکه مایلید از همه انواع این ابزارها در جهت یادگیری سریعتر و موثر تر استفاده کنید بسته به علاقه خودتان و مشاوره با مربی آموزشیتان دارد. در اینجا برای سهولت دسترسی علاقمندان به یادگیری زبان استانبولی تعدادی از این منابع آموزشی را گردآوری کردهایم.
پادکست به عنوان منبعی مناسب جهت یادگیری زبان استانبولی :
در این مقاله از پادکست ها به عنوان منبع آموزشی بسیار مناسب به ویژه برای زبان ترکی یاد شد بنابراین بگذارید به توضیح مفهوم آن و فواید استفاده از انها بپردازیم.
پادکست مجموعهای از چندین محتوای صوتی قابلحمل است که از پیش ضبطشده است و میتواند برای آموزش صوتی مطالب گوناگون مورد استفاده زبان اموز قرار بگیرد. در واقع حیطه موضوعی پادکستها نامحدود است و ممکن است دربارهی هر موضوعی باشد.
برخی پادکست صبحت های یک شخص مطلع در مورد همان رشته مورد نظر است که دارد افکار و تجربههای خودش را با دیگران به اشتراک میگذارد.
پادکستها محبوبترین روش شنیدن محتواهای صوتی در حین رفتوآمدهای روزانه میباشند. به پادکستها میتوانید روی انواع آی پاد ،لپتاپ، آیفونها یا گوشیهای هوشمند اندروید، mp3 پلیرها، تبلت های شخصی و هر دستگاه دیجیتال قابلحمل دیگری گوش کنید.
خوبی پادکست ها در آن است که تنها با داشتن یک هندزفری در هر تایم دلخواه بدون مزاحمت برای دیگران، برای شنونده قابل پخش است. یعنی میتوانید هر وقت که دوست دارید و میخواهد به آنها گوش کنید. بنابراین سعی کنید از زمانهای مرده خود برای یادگیری استفاده کنید. مثلاً وقتی در مترو و اتوبوس مشغول رفت آمد هستید یا در شب هنگام، زمانی که هنوز خوابتان نبرده، یا وقتی منتظر رسیدن نوبتتان در یک صف طولانی هستید یا زمانی که منتظر رسیدن شخصی بر سر قرار ملاقاتی می باشید. در کل وقتی به انجام امور روزمرهای که نیازی به تمرکز ندارند میپردازید میتوانید به پادکست ها گوش کنید تا هم یادگیری داشته باشید و هم از زمان خود بهتر استفاده کنید.
به لحاظ قیمتی پادکست ها اکثراً رایگان هستند اما برخی غیر رایگان اما بسیار ارزان در دسترس علاقمندان قرار میگیرند که قابل دانلود از وبسایتهای عرضه کننده آنها میباشد. از جمله سایت های ارائهدهنده پادکست سایت آیتونز است و برای نمونههای ایرانی عنوان سایتهای مخصوص پادکست را با سرچ فارسی در گوگل پیدا کنید.
امروزه مردم پر مشغله امروز به دلیل کم بود تایم آزاد به سختی میتوانند روی دریافت اطلاعات و یادگیری مطالب جدید تمرکز کنند. پس برای کسانی که مشتاق یادگیری هستند مناسب است که برای غلبه بر این محدودیت به پادکست روی آورند.
با گوش کردن به پادکست حتی اگر روزی چند دقیقهی کوتاه هم باشد در کل بعد از یک دوره افزایش قابلتوجه زمان صرف شده برای یادگیری را شاهد هستیم.
طبق مطالعات پژوهشگران دیگر فوایدی چون تقویت مهارتهای شنیداری و ارتقای تمرکز حواس برای کاربران پادکست گزارش شده است .در کنار این موضوع به دلیل انکه هنگام استفاده از پادکست معمولاً سعی میکنیم ماجرایی را که گوش میکنیم با دقت در ذهن خود تصویرسازی کنیم، بنابراین به تقویت قوهی تخیل ما نیز کمک میشود.
سعی کنید استفاده از پادکست های آموزشی را برای یادگیری زبان استانبولی به یک عادت تبدیل کنید. این عادت نوعی تغییر رفتار مثبت به ویژه برای قشر تحصیل کرده است. جالب است که مطالعات نشان داده که بیشتر کسانی که به شکل منظمی از پادکست استفاده میکنند ، معمولاً درآمد متوسط یا بالاتر از آن دارند.
برای ثبات این عادت مداومت داشتن فاکتور مهمی است.هرچه عادات جدید کسبشده سهلالوصول تر باشند، پایبندی به آنها بیشتر است.